Erasmus Keeping the Legacy Alive: Milan

Erasmus Keeping the Legacy Alive: Milan

Aquest últim mes de desembre dues professores van viatjar a Milà, Itàlia per continuar preparant el projecte Erasmus de “Keeping ther Legacy Alive”. Allà es van trobar amb les altres mestres del Regne Unit, Grècia i Itàlia i van compartir pràctiques educatives i van desenvolupar el seu coneixement de l’ensenyament cros-curricular. Les nostres mestres van tenir moltes oportunitats per conèixer l’educació i la cultura italiana de primera mà. Van tenir una molt bona experiència educativa i cultural.

L’objectiu de la visita era compartir experiències docents, comparar aquestes accions i crear una lliçó d’ensenyament completa tenint en compte els objectius transversals amb activitats d’inici, mig i finalització. Es van tenir en compte els objectius curriculars de ciència, art, valors, geografia, cultura, llenguatge, tecnologia i art. L’objectiu es va assolir amb escreix, els professors van compartir experiències i maneres d’haver pogut portar a terme una millor lliçó.

Per aprofundir en el coneixement del sistema educatiu italià i de les escoles italianes van tenir l’ocasió de visitar quatre lliçons. Van visitar una lliçó de religió a P5 on van preparar decoracions pel pessebre i de Nadal. Van participar en una classe d'art de tercer de primària on van ajudar als nens a crear una obra d'art nadalenca amb paper semitransparent de colors. També van observar una classe d’anglès de quart de primària on els nens els van presentar els seus esportistes olímpics i paralímpics preferits, que abans havien cercat informació i imatges sobre ells i el seu esport. A més, van participar en una classe d'anglès de vuitè grau on els nens estaven realitzant un projecte de reciclatge i objectes fets a mà.

Durant la seva estada es va fer una fira benèfica de Nadal a l'escola, alumnes i famílies es van oferir voluntaris per vendre articles. Aquesta activitat era perfecta per practicar l’aprenentatge i servei. Els nens es dedicaven a vendre i guiar als nostres professors per les diferents paradetes. En la seva estada, a més, van tenir l'oportunitat de conèixer a un esportista paralímpic de rem. Marco Gualandris havia guanyat diverses competicions i havia participat en dos Jocs Paralímpics (Londres 2012, Rio 2016). Va explicar la seva relació amb l’esport abans i després del seu accident de moto i els estudiants van poder fer-li preguntes i tenir-ne un autògraf.

Les nostres mestres també van tenir l’ocasió de conèixer la història de Milà mitjançant visites culturals. Van passejar per l'antic Mediolanum i van visitar el museu arqueològic de Milà per conèixer la història romana de Milà. Van visitar nombroses esglésies i monestirs de diferents èpoques, incloent-hi l'espectacular Duomo, i van tenir la meravellosa oportunitat de passejar-se dins del "Teatre alla Scala", el famós teatre d'òpera de Milà. Així mateix, van visitar alguns museus d’art com ara la Pinacoteca de Milà, la galeria italiana i les vinyes de Leonardo Da Vinci.

En conclusió, les nostres professores van continuar formant-se en el projecte creant noves experiències d’aprenentatge, adquirint informació sobre l’educació i els infants italians i van comprendre la cultura i la història de Milà a través de les nombroses visites. Va ser una setmana completa plena d’educació i cultura. És un plaer tenir l'oportunitat d'enviar el nostre professorat a l'estranger i tornar amb una bossa plena de noves idees i metodologies.

© 2020 Escola Sagrada Família