Erasmus Keeping the Legacy Alive: Grecia

Erasmus Keeping the Legacy Alive: Grecia

Al començament del mes de novembre, tres mestres de l’escola van viatjar a Grècia per continuar organitzant i preparant el projecte Erasmus+ “ Keeping the Legacy Alive”. Aquesta és  la primera mobilitat de l’any d’aquest projecte. Allà es van reunir amb els altres professors dels diferents països, Grècia, Regne Unit i Itàlia. Les nostres mestres van viure moltes experiències per conèixer la cultura, les metodologies d’ensenyament-aprenentatge i els alumnes. Van estar involucrades en les rutines i les visites dels alumnes així com poder anar amb ells a les dues sortides.

 

Relacionat amb la cultura van visitar amb els infants l’antic estadi Olympic Kallimarmaron (estadi Panatenaic) i van tenir l’oportunitat de visitar el museu i veure les torxes olímpiques i els pòsters de tots els jocs olímpics des de 1869. També allà, els infants van practicar i aprendre sobre els esports que es juguen als jocs olímpics. Les nostres mestres també van visitar el Partenó i van poder viure de primera mà la història de l’antiga Grècia.

Durant aquesta setmana, amb els alumnes, van anar al museu d’art contemporani on van poder crear la seva pròpia obra amb materials reciclats. A l’escola, el nostre equip d’Erasmus van viure una lliçó d’art com si fossin alumnes. La mestra d’art de l’escola els va proposar crear un dibuix basat en la simetria pintant-la amb aquarel·la.

En una de les visites a l’escola van conèixer a un guanyador olímpic de rem, el pare d’un dels alumnes de l’escola. Ell havia guanyat la medalla de plata als jocs olímpics de Pequín 2008 i va explicar a tota l’escola l’esport del rem i com es va preparar per als jocs olímpics. Els alumnes van poder practicar el rem amb la seva màquina. El medallista va portar tres torxes olímpiques, ja que va ser el portador de Grècia durant alguns anys.  

Aprofundint amb la visita, les nostres mestres van poder comparar les metodologies de les diferents escoles i centrar-se en la relació entre els estudiants i els professors. A més, van continuar preparant les activitats del projecte i avaluant les anteriors.

El nostre equip Erasmus va poder viure de primera persona la cultura grega, tenint l’honor de provar els plats més típics de la mà de les famílies de l’escola. Les famílies estaven extremadament contentes i agraïdes per la seva visita. 

En conclusió, les nostres professores van poder experimentar la cultura i la gent grega i aprofundir en els seus coneixements dels jocs olímpics i la seva història per tal de conèixer més per continuar el projecte. A més, també van connectar i compartir metodologies, objectius del currículum i mètodes d’aprenentatge. Va ser una experiència molt gratificant, tant personalment com professional per al nostre equip.

© 2020 Escola Sagrada Família